viernes, 10 de junio de 2016

Obra apadrinada per la Classe Nautilus 6è

                                            Obra apadrinada: "La Senyera"
Josep Grau Garriga
Biografia de l'autor
Josep Grau Garriga va néixer el 18 de febrer de 1929 a Sant Cugat del Vallès i va morir el 29 d'agost de 2011 amb 82 anys a Angers, França. Es coneix com a pintor i Director de l'escola Catalana del tapís. Les seves obres van ser exposades arreu del món, fet que el convertirien en l'artista santcugatenc més internacional.
Obra
Josep Grau Garriga va fer una obra anomenada "La senyera" aquesta obra està feta de tapís, gràcies aquesta obra se'n va anar a França per aprendre amb Jean Lurçat considerat un dels millors professors de la tapisseria contemporània.

Com és la imatge i quina tècnica s'ha utilitzat?
La imatge representa una senyera feta de tapís de diferents colors. Colors que representen la senyera de Catalunya. (Colors utilitzats: vermell, groc i el marró del tapís.)

1.1 Quins elements apareixen, en quin ordre i en quina coloració....
En aquest quadre apareix la senyera de Catalunya dissenyada de tapís. El tapís està col·locat en horitzontal, i les barres de la senyera en vertical. La coloració és molt simple, es basa en els colors de la senyera. (Vermell i groc)

1.2 Situa l'obra i l'autor dintre del seu context (històric, social, cultural, geogràfic....
L'autor va néixer a Sant Cugat del Vallès i va morir a Angers, França, on va viure 54 anys. Allí passà els millors anys de la seva vida junt amb la seva família. L'any 1957 Josep Grau Garriga l'empresa "Casa Aymat" li paga el seu primer viatge d'estudis a França, on coneix de prop la tècnica del tapís tant medieval, com contemporània. Aquests 54 anys que va passar a França, va fer moltes obres, de les quals una d'elles és la "Senyera".

1.3 On vas ser la primera exposició que va fer? I fora d'Espanya?
La primera exposició que va fer Josep Grau Garriga va ser l'any 1964 a la sala Gaspar de Barcelona allà va presentar les seves primeres obres. I l'any 1968 va fer la seva primera exposició fora d'Espanya a la sala F. Domingo que està situada a Sao Paulo (Brasil).

1.4 Quina va ser l'última exposició que va realitzar Josep Grau Garriga abans de morir?
Un any abans de morir és a dir, l'any 2010 va fer la seva última exposició a Musée des Beaux-Arts d'Angers, Cabinet d'arts gràfiques, Angers (França)

1.5 Quins objectius tenia l'autor quan li van donar l'oportunitat de ser director de la Casa Aymat de Sant Cugat?
El Sr. Grau Garriga, en tornar a ser director de la Casa Aymat de Sant Cugat, va tenir uns objectius en ment de reactivar l'empresa i modernitzar-la, el que va permetre viatjar a França i allí passar els millors anys de la seva vida.

                           

                               



No hay comentarios:

Publicar un comentario